Hart voor Oegstgeest-wethouder Jos Roeffen (links) hier bij de oudejaarsbijeenkomst van de gemeente Oegstgeest in december.

Jos Roeffen wil toch door als wethouder in Oegstgeest

Hoewel zijn aanstaande vertrek uit de Oegstgeester politiek al vast leek te staan, wil wethouder Jos Roeffen van Hart voor Oegstgeest toch nog wel een paar jaar door. Roeffen: “Maar geen vier jaar. Dat vind ik wel wat te lang.”

Politiek verslaggever IJsbrand Terpstra sprak met Jos Roeffen over diens besluit om nog wel enkele jaren door te willen gaan als wethouder van Oegstgeest.

Roeffen zelf had eerder aangenomen dat in ieder geval zijn toenmalige collega-wethouder Marien den Boer (CDA) wel opnieuw beschikbaar zou zijn, maar die stapte enkele maanden geleden uit persoonlijke overwegingen plotseling op. In december vertrok ook VVD-wethouder Wendelien Tönjann en met zijn ruim vijf jaar ervaring als bestuurder in Oegstgeest is Roeffen plotsklaps de meest ervaren bestuurder in de Leidse buurgemeente. Immers, burgemeester Emile Jaensch trad pas in januari 2016 aan.

Als ook Roeffen nu zou stoppen, gaat er wel heel veel kennis verloren in het bestuur van Oegstgeest. Roeffen wil als de verkiezingsuitslag daar aanleiding toe geeft daarom nog wel een paar jaar door. Waarschijnlijk stopt hij in dat geval halverwege de nieuwe collegeperiode. Of Hart voor Oegstgeest na de verkiezingen opnieuw tot de coalitie kan toetreden is overigens maar de vraag. De partij heeft de afgelopen periode veel krediet verspeeld bij een aantal andere partijen.

Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×