(Foto's: VVD Voorschoten).

VVD Voorschoten wil aanpak verkeerssituatie rotonde bij gemeentehuis

De VVD in Voorschoten wil dat de verkeerssituatie op de rotonde tegenover het gemeentehuis veiliger wordt gemaakt. Volgens commissielid Bart Lavrijsen van de VVD maken veel Voorschotenaren zich zorgen over de rotonde bij de Leidseweg en de Raadhuislaan: “De situatie wordt vaak als onveilig ervaren en er vinden met enige regelmaat ongelukken en bijna-ongelukken plaats. We ontvangen steeds vaker klachten over de onoverzichtelijke rotonde.”

Lavrijsen wil dat de gemeente zo snel mogelijk uitzoekt welke maatregelen genomen kunnen worden zodat automobilisten, fietsers en voetgangers elkaar beter kunnen zien en daardoor ook rekening met elkaar kunnen houden. Ook de doorstroming van het verkeer bij de rotonde moet dan meteen worden verbeterd. “Die is nu vaak slecht, waardoor er vooral door de Nassauwijk sluipverkeer ontstaat. Ook dat brengt onnodige verkeersrisico’s met zich mee.”

De VVD heeft hierover inmiddels vragen aan het college gesteld en roept inwoners op om onveilige verkeerssituaties door te geven via info@vvd-voorschoten.nl.

 

 

 

Advertentie

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×