(Foto's: Reanne van Kleef).

Zoeterwoudse sportprijzen uitgereikt onder veel belangstelling

De winnaars van de Sportverkiezingen in Zoeterwoude zijn bekend. Onder grote belangstelling werden vrijdagavond in de Zalen van De Meester de prijzen in verschillende categorieën uitgereikt. In het programma was ook tijd ingeruimd voor Roland Nuis, de vader van de Zoeterwoudse topschaatser Kjeld Nuis. Ook de Zoeterwoudse politieke partijen waren aanwezig. Zij kregen de kans om de aanwezigen te vertellen over hun visie op sport.

(Video: Hans Stauttener).

De sportverkiezingen worden georganiseerd door het Comité Sportverkiezingen Zoeterwoude. De jury bestond uit Louk Sanders, Albert Bosman en Han Kulker. Zij besloten wie werden uit geroepen tot sportman, sportvrouw, sportploeg, sportvereniging, trainer, sportvrijwilliger en talenten van 2017.

Organisator Gerard van der Hoeven over de Sportverkiezingen Zoeterwoude.

Sportman

Roeier Gert-Jan van Doorn werd uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. “Wij gaan voor kwaliteit en niet voor kwantiteit”, zo liet organisator Gerard van der Hoeven weten. “Daarom is er in deze categorie ook maar één persoon genomineerd”. Van Doorn behoort tot de juniorentop van het roeien in Nederland. In 2017 werd hij Nederlands kampioen in de skiff en in de Junioren Holland acht. Inmiddels studeert hij in Amerika en roeit hij voor een universiteitsteam in Washington. Daarom kon hij ook zelf niet aanwezig zijn bij de uitreiking. Zijn trainer Ed Maan was dat wel en nam de prijs voor hem in ontvangst.

Roeicoach Ed Maan nam de prijs voor zijn pupil Gert-Jan van Doorn in ontvangst.

Sportvrouw

Freestyle snowboarder Babs Barnhoorn werd Sportvrouw van het Jaar. In 2017 heeft ze goede resultaten geboekt tijdens haar eerste seizoen op wereldniveau. Ook sleepte ze een aantal nationale titels binnen. Ze was druk bezig zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen, maar in oktober raakte ze ernstig geblesseerd aan haar knie. 

De andere genomineerde was marathonschaatster Tjilde Bennis, die op dit moment in actie komt tijdens de marathonwedstrijden op de Weissensee.


Sportvrouw van het Jaar Babs Barnhoorn over haar prijs.

Sportploeg

In de categorie Sportploeg van het Jaar stonden alleen maar vrouwenteams op het podium. De jazzdansgroep B t/m 19 jaar van K’dans mag zich een jaar lang Sportploeg van het Jaar in Zoeterwoude noemen. Zij wonnen zilver op het Nederlands kampioenschap.

De andere genomineerden waren de voetbalsters van SJZ vr1 en Meerburg vr1. Het team van SJZ werd vorig seizoen kampioen in de 5e klasse en Meerburg sloot 2017 af als koploper in de 5e klasse. 


Trainster Amanda van Rijn van sportploeg van het jaar, K’dans jazzdans B tot en met 19 over de prijs.

 

Sportvereniging

IJsclub Zoeterwoude ging er met de titel Sportvereniging van 2017 vandoor. De jury is onder de indruk van hoe deze vereniging zich bezig houdt met nieuwe ontwikkelingen en veel sporters aan zich weet te binden. Zo zet de vereniging zich ook in voor hardlopers, wandelaars en fietsers met de organisatie van de Groene Hard- en Wandelloop en de Jan van der Geest Cross.

Talenten

De 9-jarige turnsters Maud Kuipers en Lot van der Hoeven werden allebei uitgeroepen tot Talent van het Jaar. Kuipers turnt bij Meerburg en werd onder andere kampioen bij wedstrijden in de regionale Pupil D1 klasse. Van der Hoeven turnt bij SJZ en werd districtskampioen van Zuid-Holland bij de Instap D1. Ook de JO 11-1 van SJZ was genomineerd zij werden vorig jaar kampioen.


Talenten Maud en Lot over hun prijs.

Trainer

Turnjuf Loret Janmaat is Trainer van het jaar geworden. Bij gymnastiekvereniging Meerburg is heeft ze de turngroep gesplitst in een wedstrijdgroep en een recreatieve groep. Dat loopt zo goed dat er inmiddels zelfs een tweede en derde recreatieve groep is gestart.

Sportvrijwilliger

Drie vrijwilligers kwamen in aanmerking voor de titel sportvrijwilliger van het Jaar. André de Boer van voetbalvereniging SJZ, Fleur Blijleven van turn-, gymnastiek jazzdansvereniging Meerburg en Nely van der Loo van IJsclub Zoeterwoude.  Van der Loo kwam als winnaar uit de bus omdat zij inmiddels alle functies binnen de club heeft doorlopen. Van de keuken runnen tot kampen organiseren en bestuursfuncties bekleden.

 

 

 

 

Sleutelstad zond de bekendmaking en uitreiking van de sportprijzen live uit. In drie delen vanwege enkele pauzes in het programma.

Live-uitzending uitreiking sportprijzen Zoeterwoude deel één.

Live-uitzending uitreiking sportprijzen Zoeterwoude deel twee.

Live-uitzending uitreiking sportprijzen Zoeterwoude deel drie.

Sport Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×