(foto's: Gerry van Bakel)

Spade kan de grond in voor Singelparkbruggen

De handtekeningen zijn gezet en de bouw van de zes Singelparkbruggen kan beginnen. Ergens in 2019 moeten ze er liggen. In de tweede helft van 2018 wordt de eerste brug geplaatst. Meer details konden er niet uitgeperst worden bij de ondertekening van het bouwcontract voor de Singelparkbruggen met de namen Wisennia, Lovium, Helar, Hapynion en Aeldis. Wethouder Paul Dirkse ondertekende namens de gemeente voor het project dat 4,5 miljoen euro gaat kosten. Hij wist wel bijna alle nieuwe namen, maar een datum dat de spa echt in de grond gaat kon hij niet leveren. Eerst moet nog duidelijk in kaart worden gebracht welke andere projecten en evenementen gaan plaatsvinden en hoe die puzzel in elkaar gepast moet worden.

Gerry van Bakel in gesprek met wethouder Paul Dirkse.

Bouwer Dura Vermeer is de gelukkige partij die het kunststukje mag gaan voltrekken. Met de bouw van bijvoorbeeld de twee ondergrondse garages in Leiden hebben zij laten zien complexe bouwwerken in de binnenstad goed aan te kunnen. Projectleider Niels Ramkema zegt dat de focus op kwaliteit, het mooie ontwerp en de complexiteit van bouwen in de binnenstad dit project zo aantrekkelijk maakt.

Gerry van Bakel in gesprek met Niels Ramkema (Dura Vermeer).

De Vrienden van het Singelpark, de geestelijke vaders en moeders van het park zijn blij met deze nieuwe stap. De bruggen vormen letterlijk een belangrijke schakel in het rondje Singelpark, maar bestuurslid Marieke van den Bosch zegt dat de Vrienden vooral bezig zijn met het groen van het park.

Gerry van Bakel in gesprek met Marieke van den Bosch (stichting Vrienden van het Singelpark).

En uiteindelijk blijft de vraag komen er nu vijf of zes bruggen? Want er zijn vijf fantasievolle namen bedacht, maar wethouder en bouwer spreken van een 5 plus 1 situatie. Er is nog een zesde brugje gepland dat het Ankerpark met de Binnenoostsingel verbindt, zodat er ook nog een rondje haven kan worden gemaakt.

 

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×