Lokaal Oegstgeest presenteert lijst en programma

1

Oegstgeest blijft Oegstgeest. Dat is de titel van het verkiezingsprogramma waarmee Lokaal Oegstgeest de komende weken de strijd om de gunst van de kiezer aangaat met de overige politieke partijen. Een opvallend punt uit het programma maakte lijsttrekker Eelke van den Ouweelen al eerder bekend. De partij is voor een fusie van de vijf gemeenten in de Leidse regio.

“Er zijn goede argumenten voor een samengaan van de gemeenten in de Leidse regio. Leiden, Leiderdorp, Voorschoten, Zoeterwoude en Oegstgeest vormen één groot aaneengesloten stedelijk gebied en functioneren feitelijk als de zesde stad van Nederland. Bestuurlijk vormt de Leidse regio echter geen eenheid: er zijn vijf burgemeesters, vijf colleges en vijf gemeenteraden. De afstemming is vaak moeilijk en levert veel problemen op,” zo lezen we in het programma.

Van den Ouweelen: “De schaalgrootte van de randgemeenten is in veel gevallen te klein om de uitdagingen zelfstandig aan te gaan. Veel randgemeenten hebben Leiden dan ook hard nodig voor de uitvoering van hun beleid. Ook zin veel opgaven grensoverschrijdend en vragen om een gedegen gezamenlijke visie en aanpak. Door koste wat kost zelfstandig te willen blijven, komt het voorzieningenniveau in die gemeenten onder druk te staan.”

Naast het programma heeft de partij nu ook bekend gemaakt wie er naast Van den Ouweelen op de lijst staan. Dat zijn John Yonce op twee, Sven de Ruijter op drie en Frank Dankers op plaats. vier. Raadslid Sandra Mroseck van Lokaal Oegstgeest staat op de laatste vijfde plek.

Verkiezingsprogramma LOKAAL – OEGSTGEEST BLIJFT OEGSTGEEST

Delen

1 reactie

  1. Wat weinig concreet! Allemaal vage termenals het gaat om hondenbeleid en financien. “niet genoeg”, “beter”, “meer” of “minder” zijn geen statements maar gemeenplaatsen.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.