Voorpremière De Wilde Stad met overhandiging Doekaart Leiden

Tien tips voor buiten zijn er door de afdeling natuureducatie van de gemeente Leiden bijeen gezet op de nieuwe Doekaart Leiden. Die werd gisteravond overhandigd aan wethouder Roos van Gelderen voorafgaand aan de vertoning van de film De Wilde Stad die in het Kijkhuis de voorpremière beleefde.

Chris de Waard sprak met Ignas van Schaick die een van de makers is van De Wilde Stad.

In de film, van de makers van de film ‘De Nieuwe Wildernis’ over de Oostvaardersplassen, neemt stadskat Abatutu de kijker mee op ontdekkingsreis door de stadsnatuur van Amsterdam. Te zien zijn onder meer talloze vogels die in de stad broeden, maar ook bijen, Amerikaanse rivierkreeften en ratten. In de stad wonen er ongeveer net zoveel als mensen.

De trailer van de nieuwste film over de natuur in Nederland die eind deze maand voor het eerst is te zijn voor het grote publiek.

Op 28 februari is er vanaf 15.30 uur een speciale vertoning van De Wilde Stad in Theater Trianon met in het voorprogramma Aaf Verkade van Onder water in Leiden die komt vertellen over de Leidse stadsnatuur. Ze neemt dan onder andere Sjakie mee. Een Amerikaanse rivierkreeft. Op 4 maart wordt diezelfde voorstelling nog een keer gehouden om dezelfde tijd.

Op 5 en 7 maart zijn er reguliere vertoningen van de film in Trianon. Dan om 19.00 uur.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×