In Noordwijk is al een tijdje een initiatiefgroep actief voor Tiny houses: Noordwijk-Klein.

Zoektocht naar plekken voor Tiny houses in Leiden

Leidenaar Jeroen Schrama is op zoek naar medestanders voor een Tiny House project in Leiden.  Morgen gaat hij met enkele geïnteresseerden per fiets op pad om een aantal potentiële locaties te bekijken. Wie ook mee wil, is welkom.

Schrama noemt de wijk Nieuw Leyden als voorbeeld van een plek in de stad waar de toekomstige bewoners zelf hun droomhuis mochten ontwerpen. “Als er binnenkort weer zo’n project komt, kunnen tiny houses een optie zijn. Maar het kan ook in combinatie met modelwoningen van een woningbouwcorporatie die daarmee duurzame doelen wil behalen en andere huurders wil laten zien wat allemaal mogelijk is.”

Mogelijke locaties die Schrama en zijn medestanders op het oog hebben zijn onder meer Sportpark de Vliet en de waterzuiveringsinstallatie die verderop langs de Voorschoterweg ligt. Schrama: “Bij de nieuwe ijshal en het zwembad is het de bedoeling dat restwarmte wordt gebruikt. Als wij ernaast liggen is dat ook voor ons een optie en is een warm huis geen probleem meer. Hetzelfde kan gelden voor de waterzuiveringsinstallatie. Ik geloof dat ook daar veel warmte vrijkomt, die onze woningen zouden kunnen gebruiken.”

Een Tiny house is een klein duurzaam huisje. Een eenvoudig leven, milieubewustheid én vrijheid zijn de gedachten achter de uit de Verenigde Staten overgewaaide beweging die ook in Nederland voet aan de grond begint te krijgen. “Een zelfvoorzienend huis vanuit de ecologische gedachte. Niet meer achterna gezeten worden door hoge vaste lasten, maar terug naar de basis. Meer dan 24 m2 heb je hiervoor niet nodig,” aldus de fans. Veel Tiny Houses staan op wielen. Daarmee zijn ze mobiel en is de bewoner niet gebonden aan één woonplek.

De verkenningsfietstocht naar mogelijke plekken voor Tiny Houses in Leiden start morgenochtend om 9.30 uur bij de Moddermanstraat 65. Wie mee wil kan daar gewoon heenkomen, aanmelden is niet nodig.

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×