(Foto:'s: Emile van Aelst)

Marianne van Velzen gekozen tot nieuwe stadsdichter van Leiden

Leiden krijgt voor het eerst een vrouw als stadsdichter. Tijdens de finale die afgelopen avond werd gehouden bij BplusC in de Nieuwstraat, liet Marianne van Velzen de drie andere finalisten achter zich. Dat waren Ditmar Bakker, Gerard Schelvis en Egon Snelders.

De genomineerden moesten in twee rondes uitkomen en deden dat met zowel eigen werk als met gedichten waarvan de inkt nog nat was, omdat ze ter plekke nog een opdracht hadden gekregen. Ze moesten een gedicht schrijven over de nieuwe Catharinabrug en ook over de komende gemeenteraadsverkiezingen. Zo konden ze laten zien in staat te zijn in te kunnen haken op de actualiteit. De nieuwe stadsdichter moet dat kunnen.

Na twee rondes namen de twee overgebleven favorieten het tegen elkaar op om de eindzege. Het publiek koos daarvoor voor Marianne van Velzen, de jury voor Ditmar Bakker. De jury, bestaande uit Willeke van der Meer van boekhandel Kooyker, kunstredacteur Theo de With van het Leidsch Dagblad en wethouder Paul Laudy, koos uiteindelijk unaniem voor Van Velzen. Ze vervult de functie de komende drie jaar.

Een reportage van Gerry van Bakel.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×