(Foto's: Reanne van Kleef, video: Hans Stauttener).

Leiden start met pilot deelfietsen op Bio Science Park

Wie de komende tijd naar Leiden Bio Science Park reist, kan bij station Leiden Centraal een deelfiets pakken. Vandaag werd het startsein van de pilot deelfietsen op Leiden Bio Science Park gegeven. De 125 gloednieuwe rode fietsen van Hello-Bike bieden een ideale oplossing voor dagelijkse fietsritten van, naar en op Leiden Bio Science Park. 

Bij Hogeschool Leiden vond vanmorgen de kick-off plaats. (Video: Hans Stauttener).

Veel werknemers en studenten gebruiken voor het laatste deel van hun reis naar Leiden Bio Science Park graag de fiets. De deelfiets is een aantrekkelijk alternatief voor een eigen fiets naar het bedrijf, de universiteit of hogeschool. Het aantal geparkeerde fietsen bij het station kan daarmee worden verminderd. Ook verleidt de deelfiets automobilisten om te reizen met het openbaar vervoer en voor zakelijke ritten in de omgeving de fiets te pakken. Zo blijft Leiden Bio Science Park ook in de toekomst aantrekkelijk en bereikbaar.
Wethouder Robert Strijk: “Hoewel Leiden Bio Science Park vlak bij het station ligt, is het een groot park en zijn de afstanden naar de bedrijven soms te groot voor medewerkers om vanaf het station te lopen. De deelfiets biedt straks een prima voor- en natransport. Deelfietsen zijn een aanwinst voor Leiden, derde fietsstad van Nederland.” De gemeente Leiden en Bereikbaar Haaglanden en Rijnland hebben samen met de Ondernemersvereniging BioScience Park (OV BSP) de pilot vormgegeven.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/393470877″ params=”color=#ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Reanne van Kleef sprak met wethouder Robert Strijk over de waarde van deelfietsen voor Leiden.
Harry Flore voorzitter OV BSP “Een goede bereikbaarheid van het park is essentieel. Deze pilot met deelfietsen is een mooie manier om de ‘last mile’ op het park sterk te verbeteren en het autoverkeer terug te dringen wat de veiligheid zeker zal verbeteren. We hopen dan ook dat veel bewoners van het park hiervan gebruik gaan maken”. 
De pilot wordt na twee jaar geëvalueerd. Dan onderzoekt de gemeente bovendien of een deelfietsensysteem in de hele stad mogelijk is.
 Huren via de app
Het huren van een deelfiets is snel en makkelijk geregeld. Gebruikers kunnen via de app van Hello-Bike een deelfiets huren en terugbrengen naar een parkingspot. Op Leiden Bio Science Park zijn zeven parkingspots en bij Leiden Centraal Station drie. Deze punten zijn uitstekend vindbaar via de app en  herkenbaar aan de rond de parkingspot geplaatste logo’s van Hello-Bike in de grond. Het tarief voor de Hello-Bike is 1 euro per uur met een maximum van 4 euro tot 12 uur, en 6 euro tot 24 uur. Ook zijn voordelige (bedrijfs)abonnementen beschikbaar.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/393471216″ params=”color=#ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 Bob Dolphijn van Hello-Bike legt uit hoe het werkt.
Bereikbaar Haaglanden
De deelfietsen op Leiden Bio Science park worden mede mogelijk gemaakt door Bereikbaar Haaglanden en Rijnland. Dit is een community van actieve werkgevers die met elkaar de bereikbaarheid in de regio Haaglanden en Rijnland willen verbeteren. Deze club van 100 vormt een stevig platform waar organisaties kennis delen, elkaar inspireren en vooral actief maatregelen nemen om slim reizen te bevorderen.
Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×