VVD Zoeterwoude wil voorrang op woningmarkt voor Zoeterwoudse starters

9

De VVD Zoeterwoude heeft het verkiezingsprogramma voor de komende jaren gepresenteerd. Daarin zijn als speerpunten opgenomen dat de partij zich hard gaat maken voor betaalbare koopwoningen voor starters op de woningmarkt. Ook wil de VVD voorrang bij woningtoewijzing aan inwoners van Zoeterwoude.

VVD-fractievoorzitter en lijsttrekker voor de komende verkiezingen Mathieu Paardekooper: “Het kan niet zo zijn dat Zoeterwoudse jongeren geen huis kunnen krijgen in Zoeterwoude. Er is een schreeuwend gebrek aan betaalbare woningen in Zoeterwoude en zij moeten voorrang krijgen bij de toewijzing daarvan. Niet alleen starters trouwens, voor iedereen dus jong en oud moet er een passend woningaanbod komen.”

Delen
Zomerbiervaart

9 reacties

 1. lang leve het regio-overleg (of hoe die on-democratische instelling ook heet). Leiden betaald hun schaatsbaan, Leiden zal wel zorg dragen voor de soosjale woningbouw, in Leiden mogen er geen supermarkten meer bij omdat er in een van de omliggende dorpen een verlopen bakkertje zit en nu mogen leijenaren ook achteraan sluiten wanneer het gaat om betaalbare woningen in de regio. Werkt goed hoor dat regio-overleg.

  • Joost Paardekooper op

   Goed voorstel van de VVD. Leiden heeft de afgelopen 100 jaar al genoeg Zoeterwoud’s grondgebied geroofd. Zoeterwoud’s grondgebied liep immers tot aan de singels. Die paar honderd vierkante meter voor ‘onze’ ijsbaan staan daarmee in een schrilcontrast. En dat gedrocht van een regio overleg dient vanuit Leidsch perspectief maar één doel, namelijk Zoeterwoude opslokken en de grote polder volbouwen.

  • Eric van 't Groenewout op

   Zoeterwoude moet wel. Doordat antistudenten -en antistarters partij D66 in Leiden voorrang aan huisjesmelkers en speculanten geeft, wordt de ene na de andere gezinswoning in onze mooie stad gestript, vertimmerd en verkamerd. De druk op woningen in Zoeterwoude komt doordat onze eigen Leidse gemeenteraad het woningbezit vogelvrij en daarmee welhaast onbetaalbaar heeft gemaakt. Gelukkig zien de meeste partijen in dat het zo niet verder kan en verkamering desastreuze effecten heeft. Het zou een mooie stap zijn als VVD Leiden leert van hun wijze partijgenoten in Zoeterwoude en maatregelen gaat nemen om de Leidse woningmarkt uit de greep van de D66-vastgoedmafia te trekken.

  • Zoeterwoudenaren gebruiken leiden als dump voor junkies die worden verbannen worden uit het zo “ leefbaar “ Zoeterwoude . Het huisvuil wordt illegaal gedumpt in leiden omdat zoeterwoudenaren per kilo hun restafval moeten betalen ect. Ect.

 2. Eindelijk eens goed bericht!! Het mag toch niet zo zijn dat onze kinderen uit Zoeterwoude hier niet kunnen blijven wonen maar dat dat alle betaalbare huizen weg gaan naar mensen buiten de regio!!

 3. P.paardekoper op

  Misschien dat het oude huursysteem weer terug moet komen! Lekker eigen stads en dorpspolitiek gaan voeren.

 4. Een achterhoedegevechtje van een demagogische eigen-volk-eerst-partij. De gemeente Zoeterwoude zal namelijk niet lang meer bestaan.

 5. Carla Schlagwein

  Hahaha en dan pvv stemmers als racistisch fascistisch, ect als neerzetten. Vvd wil hier gewoon de grondwet laten verdwijnen. Verwacht je niet he van de vvd.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.