(Foto's: AS Media).

Grote brand Morspad bij sociaal pension van De Binnenvest

Vanavond rond 21.40 uur is brand uitgebroken bij het Sociaal Pension van Stichting De Binnenvest aan het Morspad in Leiden. De brandweer is meteen begonnen met blussen en met het evacueren van de bewoners. Volgens de brandweer is één persoon gewond overgebracht naar het ziekenhuis en zijn vier mensen die rook hadden ingeademd ter plekke behandeld.

Na enige tijd werd de brand opgeschaald naar een grote brand. Daardoor kon de brandweer extra mensen inzetten, die onder andere hielpen bij de evacuatie van de bewoners.

Die werden allemaal zo snel mogelijk het pand uitgeholpen en kregen op straat isolatiedekens tegen de kou. Al snel was in de directe omgeving opvang geregeld bij het Spaanse restaurant La Plancha naast de Morspoort. Daar konden de bewoners van het sociaal pension even van de schrik bekomen .

Al snel bleek dat de bewoners vanwege de rook en stank niet terug konden naar het pand aan het Morspad. Ze zijn toen overgebracht naar de andere locatie van De Binnenvest aan het Papegaaisbolwerk waar ze de nacht kunnen doorbrengen.

 

 

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×