Door de brand van afgelopen zaterdag heeft De Binnenvest tijdelijk een extra locatie in gebruik genomen voor het onderbrengen van een deel van de cliënten. (Foto's: AS Media).

Binnenvest neemt tijdelijk extra onderkomen in gebruik

Sinds afgelopen vrijdagavond is de zogenaamde kouderegeling voor dak- en thuislozen in Leiden van kracht geworden. Dat betekent dat iedereen die geen verblijfplaats heeft wordt gestimuleerd om in ieder geval ’s nachts naar de maatschappelijke opvang te komen. In Leiden is dat De Binnenvest. Omdat het de komende week bijna elke nacht gaat vriezen, worden er extra slaapplaatsen geregeld, onder meer in Gebouw C bij Nieuwe Energie.

Uitgerekend in deze koude periode ontstond zaterdagavond brand bij het sociaal pension aan het Morspad. Dat is een van de locaties van De Binnenvest. Door de brand en de rook is het pand nu enkele dagen buiten gebruik en zijn de bewoners ondergebracht in Gebouw C. Vanwege de extra drukte door de kouderegeling is ook tijdelijk een derde locatie in gebruik genomen. “Voor enkele dagen, daarna kan een deel van de mensen waarschijnlijk terug naar het sociaal pension,” laat directeur Emmy Klooster van De Binnenvest weten. Waar die tijdelijke locatie is, wil ze niet zeggen om onrust in de buurt te voorkomen.

De Binnenvest roept in verband met de dalende temperaturen iedereen op die iemand kent die in een onderkomen leeft dat ongeschikt is voor deze kou, dat te melden. Dat kan tijdens kantooruren bij De Binnenvest via telefoonnummer 071 – 516 61 00. Als het gaat om iemand die zich door de kou in een levensbedreigende situatie bevindt, moet meteen 112 worden gebeld.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×