(Foto: Chris de Waard).

Vierde editie van Stadstijgers van start

De vierde editie van Stadstijgers is begonnen. Stadstijgers is een project voor leerlingen in klas
5 VWO van het Leonardo College. Het wordt deze hele week gehouden in het gebouw van Old School aan het Pieterskerkhof.

De leerlingen voeren een week lang opdrachten uit voor de stichting ‘Vrienden van het Singelpark’. Deze stichting gaat samen met de gemeente Leiden bepalen hoe het nieuwe Singelpark eruit komt te zien.

Er moeten vijf opdrachten worden uitgevoerd. Dat zijn meer geveltuinen realiseren langs de Singelparkroute. Hier moeten de leerlingen nadenken over welke factoren er mee spelen bij een besluit en welke adviezen er nodig zijn worden om dat doel te bereiken. Ook gaan de scholieren aan de slag met de zijkant van het gebouw van Erfgoed Leiden aan de Boisotkade. Die moet beter gaan aansluiten bij het ontwerp van het Singelpark. Tegelijk moet het standbeeld van de Pelgrimfathers beter tot zijn recht komen.

Via crowdfunding gaan de leerlingen op zoek naar geld voor een ‘wifi boom’ in het Singelpark. bovendien moeten er structurele inkomsten worden binnengehaald voor toekomstige activiteiten en er moet worden nagedacht over de manier waarop meer jongeren betrokken kunnen worden bij het park.

Verder moeten de leerlingen de bewoners verleiden om te gaan sporten in het Singelpark. De doelgroep is erg breed: Jong, oud, sportief en onsportief. Er wordt nagedacht over de beste manier om meer mensen te laten sporten.

Tenslotte moeten de leerlingen een ontwerp maken voor een ontmoetingsplek waar mensen die elkaar nog niet kennen, worden uitgedaagd om eens met elkaar in gesprek te gaan. Nu zijn er bankjes en picknicktafels, maar wellicht is er een ander manier.

Woensdag 7 februari geven de leerlingen een tussentijdse presentatie. Er wordt feedback gegeven door de jury. De eindpresentaties zijn vrijdag 9 februari bij Old School.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×