(Foto: Willem van der Kleij).

BplusC en Rijksmuseum van Oudheden organiseren Minecraft Challenge

BplusC bestaat tien jaar en het Rijksmuseum van Oudheden viert het 200-jarig jubileum. Daarom organiseren ze samen een Minecraft Challenge. Kinderen van 9 tot 14 jaar mogen een Romeinse stad bouwen in Minecraft. Van domus tot een mooie tempel. Alles is mogelijk.

Het inschrijven kan tot 25 februari. Daarna is er een verplichte startbijeenkomst. Er moet één datum gekozen worden. De bijeenkomsten zijn op zaterdag 3 maart van 13.00 tot 15.30 uur en op woensdag 7 maart van 14.00 tot 16.30 uur. Het is wel belangrijk om in het bezit te zijn van een eigen Minecraft Edition.

Na de bijeenkomst gaan de kinderen samen met een teamgenoot beginnen met bouwen. Iedereen krijgt een stukje grond. Als dat bebouwd wordt, onstaat er een grote stad. Tijdens het bouwen kan iedereen inspiratie opdoen in het museum. De kinderen krijgen vrijkaarten voor het museum. Zo kan iedereen makkelijk vragen stellen.

De prijsuitreiking is op zaterdag 24 maart om 19.00 uur in het museum.  Hier worden twee winnaars gekozen. Alle twee krijgen ze een 3D-print van het gebouw dat ze hebben gebouwd mee naar huis.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×