(Foto's: Emile van Aelst)

Werkgroep Groen Minerva organiseerde Week van de Duurzaamheid

Vorige week stond studentensociëteit Minerva in het teken van duurzaamheid. De werkgroep Groen Minerva had diverse activiteiten georganiseerd om duurzaamheid onder de aandacht te brengen. Tijdens de warme truiendag ging de verwarming een aantal graden lager, er waren vegetarische maaltijden en er werd niet uit plastic maar uit glas gedronken. In de sociëteit stond een energiefiets waarop je al fietsend je mobieltje kon opladen of stroom opwekken om een tosti te maken. Veel leden fietsten op die manier een gratis tosti bij elkaar. De leden van de werkgroep sloten de week af door zaterdagmiddag het winkelend publiek in Hudson’s Bay de mogelijkheid te bieden ook hun mobieltje op te laden op de energiefiets. De D66 wethouders Paul Dirkse en Robert Strijk kwamen ook langs om hun mobiel op te laden en te horen hoe de Week van de Duurzaamheid op Minerva verlopen was. De energiefiets was geleend van station Kerckebosch -Zeist waar hij wachtende passagiers de mogelijkheid biedt sportief bezig te zijn en direct hun mobiel op te laden. Beide wethouders waren enthousiast over de energiefiets en vonden dat hij ook in Leiden niet zou misstaan in de openbare ruimte.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×