(Foto's: Emile van Aelst).

Scholieren in actie tegen plasticvervuiling in de stad

Leerlingen van het Visser ’t Hooft Lyceum hebben vanmiddag straattekeningen gemaakt op het Stationsplein in Leiden. Daarmee willen ze bijdragen aan het oplossen van het zwerfafvalprobleem in de stad. Wethouder Paul Laudy (Openbare Ruimte) kwam ook langs om de laatste hand aan de tekening te leggen.

Afgelopen najaar hebben 300 Leidse middelbare scholieren van het Visser ’t Hooft Lyceum en het Da Vinci College Kagerstraat op basis van actuele vraagstukken uit de gemeente oplossingen bedacht voor het probleem met zwerfafval. Twee van de bedachte ideeën zijn vandaag onder begeleiding van streetartists van Graffitinetwerk uitgevoerd.

Die ideeën waren een oceaanschildering rond een prullenbak en een hinkelbaan naar de prullenbak toe. De schildering van een walvis vol met verschillende stukken plastic rond de prullenbak moet mensen ervan bewust maken dat je afval in de zee kan komen als je het naast de prullenbak gooit. De gekleurde hinkelbaan naar de prullenbak toe is bedoeld om het weggooien van afval leuker te maken en op een positieve wijze de aandacht naar de prullenbak te trekken.

Het scholenproject ‘Leidse Grachten Plasticvrij’ is een initiatief van de Grondstofjutters. Onder deze noemer werd vorig jaar ook Plastic Soup Surfer Merijn Tinga binnen gehaald nadat hij 1200 kilometer over de Rijn naar Leiden had gesupped. Daarmee vroeg hij aandacht voor de enorme berg (micro)plastics in het milieu.

 

 

Advertentie

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×