CDA Zoeterwoude heeft Verklaring Omtrent Gedrag voor eigen raadsleden

1

De bovenste acht kandidaat-raadsleden van het CDA in Zoeterwoude hebben allemaal een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aangevraagd. De partij probeerde begin deze maand om zo’n verklaring verplicht te stellen voor iedereen die raadslid in het dorp wil worden, maar kreeg voor dat plan nauwelijks steun.

De meeste partijen vinden dat het al dan niet vragen van zo’n VOG aan de individuele politieke partijen zelf is voorbehouden. CDA-fractievoorzitter Arjan Bakx snapt niks van die houding: “Het is makkelijker om raadslid te worden dan bestuurslid van een sportvereniging.”

Zijn partij wilde in ieder geval het goede voorbeeld geven en heeft voor de bovenste acht kandidaten op de CDA-lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen een VOG aangevraagd. Bakx heeft de zijne inmiddels binnen.

Delen

1 reactie

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.