Ook fractievoorzitter Arjan Bakx van het CDA Zoeterwoude heeft zijn VOG inmiddels in huis.

CDA Zoeterwoude heeft Verklaring Omtrent Gedrag voor eigen raadsleden

De bovenste acht kandidaat-raadsleden van het CDA in Zoeterwoude hebben allemaal een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aangevraagd. De partij probeerde begin deze maand om zo’n verklaring verplicht te stellen voor iedereen die raadslid in het dorp wil worden, maar kreeg voor dat plan nauwelijks steun.

De meeste partijen vinden dat het al dan niet vragen van zo’n VOG aan de individuele politieke partijen zelf is voorbehouden. CDA-fractievoorzitter Arjan Bakx snapt niks van die houding: “Het is makkelijker om raadslid te worden dan bestuurslid van een sportvereniging.”

Zijn partij wilde in ieder geval het goede voorbeeld geven en heeft voor de bovenste acht kandidaten op de CDA-lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen een VOG aangevraagd. Bakx heeft de zijne inmiddels binnen.

Politiek Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×