(Foto: Politie).

Gezochte Amsterdammer aangehouden in woning Beatrixstraat

Het EVA-team van de Politie Eenheid Den Haag heeft gisteren in Leiden-Noord een veroordeelde man aangehouden die nog een geldboete van 7.300 euro had openstaan. De 38-jarige Amsterdammer werd in maart 2007 veroordeeld voor het bezit van geld en goederen die verkregen waren door criminele activiteiten.

Omdat de man de boete niet betaalde, kreeg het EVA-team het verzoek de man op te sporen en aan te houden. Na uitgebreid onderzoek werd duidelijk dat de man zich in een woning in de Beatrixstraat in Leiden bevond. Daar is hij opgepakt. De man moet nu eerst een gevangenisstraf van 120 dagen uitzitten en daarna alsnog de geldboete betalen.

EVA-team
Het EVA-team houdt zich voor de politie eenheid Den Haag actief bezig met de opsporing en aanhouding van veroordeelden die zich aan hun opgelegde straf proberen te onttrekken. Veroordelingen voor overvallen, woninginbraken en straatroven hebben bij de opsporing van gesignaleerden voor het EVA-team prioriteit. Ook in het geval van schadevergoedingsmaatregelen of opgelegde geldboetes kan een veroordeelde rekenen op een bezoek van het EVA-team.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×