( Foto's: Emile van Aelst )

Werkgroepen van Libertas en VTV Leiden stelden vragen aan politici

In de aanloop naar de verkiezingen worden er de komende tijd weer vele debatten en politieke avonden georganiseerd. Na de presentatie van hun verkiezingskrant vorige week was maandagavond de grote slotavond voor de werkgroepen van Libertas en VTV/Club58 Leiden.

De cliënten van Libertas en de bezoekers van het VTV konden in de raadszaal hun vragen stellen aan de politieke partijen. Vragen als:  waarom worden bijna alle beroepskrachten uit de buurthuizen wegbezuinigd, voor wie bouwt Leiden eigenlijk, waarom worden opengevallen plekken van gepensioneerde werknemers bij de DZB niet opgevuld.

Op alle vragen gaven de partijen antwoord, maar konden geen harde uitspraken of toezeggingen doen. Veel indruk maakte de vraag van VTV deelneemster Elvira van Egmond over het voortbestaan van het VTV en de mogelijkheden voor regiobewoners om het Leidse VTV te blijven bezoeken.

Een deskundige jury hield alle vragen en antwoorden bij en bepaalde aan het eind van de avond dat Groen Links raadslid Stephanie Bakker het ‘Gouden Oor’ had verdiend als politicus die naar hun mening het best geluisterd had.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×