Afgelopen zondag speelde Lightning Leiden een oefenwedstrijd tegen het Belgische Ghent Gators. (Foto's: Teun de Reede).

Canadese quarterback voor Lightning Leiden

American Football Club Lightning Leiden gaat het nieuwe seizoen in met een Canadese quarterback. De 20-jarige Justin Oag kwam vorige week aan in Leiden en heeft er inmiddels een aantal trainingen opzitten. Mogelijk komt hij zondag tijdens de eerste competitie wedstrijd tegen Arnhem Falcons al in actie.

Lightning Leiden verraste vorig jaar op het hoogste niveau door vierde van Nederland te worden. De club is naast de eigen opleiding ook afhankelijk van ervaren spelers uit Noord-Amerika die bijvoorbeeld in Leiden komen studerden. Daarom is het ieder jaar weer afwachten hoe het team ervoor staat. Recruiter Mark Bright heeft nu Oag naar Leiden gehaald. “Of het een goeie is mag hij zondag laten zien”, zegt voorzitter Jan Beij van Lightning Leiden. “Hij komt uit het Canadese College Football dus met de ervaring zit het wel goed. Hij is nu pas een goede week bij Lightning dus het is nog even wennen aan de receivers en de running backs.”

Een aantal weken geleden sprak Teun de Reede met Jan Beij en Maurice van Vliet over de ontwikkelingen bij Lightning Leiden.

Afgelopen zondag speelde Lightning Leiden een oefenwedstrijd tegen het Belgische Ghent Gators. Die wedstrijd eindigde in 24-30 geworden voor de zuiderburen.

 

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×