Olympisch goud voor Leiderdorper Ted-Jan Bloemen

Leiderdorper Ted-Jan Bloemen heeft met een tijd van 12.39,77 Olympisch goud gehaald op de 10.000 meter schaatsen. In de één na laatste tijd zette de schaatser de scherpste tijd van de dag neer. Ook Sven Kramer die in de rit na hem reed kwam niet meer aan die tijd. Bloemen komt uit voor Canada.

De eerste plek voor Bloemen is de eerste niet-Nederlandse gouden schaatsmedaille tijdens deze Olympische Spelen. Jorrit Bergsma werd tweede en Sven Kramer eindigde op een teleurstellende zesde plek.

In 2014 emigreerde Bloemen naar Canada. Omdat hij een Nederlandse moeder en Canadese vader heeft, kon hij zich tot Canadees laten naturaliseren. Bloemen is op zowel de 10.000 meter als 5.000 meter wereldrecordhouder en werd van te voren als serieuze concurrent van Sven Kramer gezien.

 

Advertentie

Leiderdorp Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×