(Foto: Politie).

Hoogbejaarde vrouw van tas beroofd bij Vijf Meilaan

De politie is op zoek naar getuigen van de diefstal van de tas van een 93-jarige vrouw. Een onbekende pakte deze gisteren rond 13.45 uur van haar rollator. Dat gebeurde op de Vijf Meilaan.

De vrouw kwam met haar rollator de supermarkt aan het Bevrijdingsplein uit en liep richting de Vijf Meilaan. Meteen na de kruising met de Churchilllaan stopte een kleine blauwe personenauto naast haar. De bestuurder stapte uit, liep naar haar toe en vroeg het slachtoffer de weg. Toen de vrouw hem de weg wees, pakte de man haar tas van de rollator en stapte ermee in de auto. De blauwe auto reed weg in de richting van de Sweelincklaan. Een getuige hielp de vrouw en belde de politie.

De verdachte die het slachtoffer naar de weg vroeg, was een blanke man met een slank postuur, 35 à 40 jaar oud en ongeveer 1.70 meter lang. Hij had een mager gezicht en kort bruin haar. In de auto zat op de passagiersstoel ook nog een tweede verdachte. Dit was een blanke man.

De districtsrecherche Leiden-Bollenstreek zoekt de twee verdachten en vraagt getuigen om zich te melden. Ook tips over de blauwe auto in de omgeving van de Vijf Meilaan zijn welkom, evenals camerabeelden waarop de blauwe auto of de verdachten te zien zijn. Getuigen wordt gevraagd te bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×