De nieuwbouw van de Lakenhal nadert het hoogste punt. Op 15 maart wordt dat feit feestelijk gevierd. (Foto: Buro JP).

Hoogste punt nieuwbouw Lakenhal nadert

De uitbreiding en renovatie van Museum de Lakenhal  vordert gestaag. Op 15 maart wordt het hoogste punt bereikt van de nieuwbouw aan de zijde van de Lammermarkt. Dat meldde wethouder Robert Strijk van culltuur vanavond in de vergadering van de Leidse gemeenteraad.

De verbouwing werd aan de orde gesteld door VVD-raadslid Margreet van Wijk. Haar fractie had geruchten gehoord over overschrijdingen van het budget. Ook zou het museum niet op tijd klaar zijn voor het Rembrandtjaar in 2019. Het is dan 350 jaar geleden dat de wereldberoemde schilder overleed. Strijk kon haar en de overige raadsleden geruststellen.

Strijk: “Ik heb vandaaag nog de laatste stand van zaken doorgekregen en er zijn geen problemen. Bij grote projecten als dit loop je natuurlijk tegen bepaalde zaken aan, maar de vertragingen die er zijn, worden ook weer ingelopen. Zo zijn de bouwsteigers bijvoorbeeld afgeschermd, zodat er nu ook bij slecht weer doorgewerkt kan worden.”

Strijk wist verder te melden dat het werk absoluut op tijd klaar is, zodat het museum open is als Leiden het belangrijke Rembrandtjaar en aansluitend het Pelgrimjaar gaat vieren. “En ook binnen budget. Er is hier en daar wel meerwerk, maar daar staat minderwerk tegenover. Per saldo gaat het goed en er zijn bovendien steeds minder risico’s naar mate het werk vordert.

Cultuur Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×