Arrestatieteam politie valt woning Sophiastraat binnen in Leiden-Noord

Een arrestatieteam van de politie is vanmiddag even na 17.00 uur een woning binnengevallen in de Sophiastraat in Leiden. Daarbij zijn drie mannen aangehouden en geblinddoekt afgevoerd. Het gaat om arrestaties in een onderzoek naar drugs, waarover de politie onlangs informatie binnenkreeg. Wat die informatie precies is, kan de politie op dit moment nog niet zeggen.

De hele actie zorgt voor de nodige opschudding in de buurt. De gewapende politiemacht ging de woning binnen door de voordeur open te breken. Ook sneuvelde het raam van de woning tijdens de actie met de gemaskerde leden van het AT. Bij de actie zijn enkele tientallen agenten en rechercheurs betrokken. In de uren na de inval en arrestaties heeft de recherche de woning doorzocht.

Omdat het om een lopend onderzoek gaat, kan de politie op dit moment nog niet meer informatie geven. Naar verwachting wordt er vrijdag in de loop van de dag meer bekend gemaakt door het Openbaar Ministerie.

UPDATE (16-02-2018): tot dusver is niet gebleken dat er een vuurwapen in de woning aanwezig was, zoals we eerder meldden. Dat is volgens de politie in ieder geval niet gebleken uit de huiszoeking die is gedaan. Lees meer over deze zaak in het artikel ‘Huiszoekingen en drie arrestaties in drugsonderzoek Leiden‘.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×