Conservator Prosper de Jong bij het diorama. (Foto: Haro Schultz van Haegen).

Lakenhal voegt bijzondere papieren kijkkast toe aan collectie

Museum De Lakenhal heeft een bijzonder diorama van Leiden verworven. Het papieren diorama is rond 1800 gemaakt door Jan van Kerchem (1787-1868). Vanaf de heropening in het voorjaar van 2019, is deze a-typische ‘Bavelaar’ te bewonderen in de nieuwe collectieopstelling.

De Lakenhal kan het bijzondere werk aan de collectie toevoegen dankzij de Vereniging van Belangstellenden in Museum De Lakenhal. Die vriendenclub bestaat in 2019 precies honderd jaar. Een jubileum dat samenvalt met de  heropening van het museum. De aankoop is het jubileumcadeau van de VBL aaan het museum. “Of eigenlijk een aanvullend cadeau, want vorig jaar droeg de VBL al flink bij aan de verwerving van het schilderij Contra-compositie VII van Stijl-oprichter Theo van Doesburg,” zegt Minke Schaat van het museum.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×