Lijsttrekker Maarten Kersten trapte de campagne als Janus Doesa af. (Foto/video: Emile van Aelst).

Partij Sleutelstad trapt verkiezingscampagne op ludieke wijze af

Nieuwkomer in de Leidse politiek Partij Sleutelstad heeft de verkiezingscampagne afgelopen woensdag op ludieke wijze afgetrapt. Lijsttrekker Maarten Kersten kwam verkleed als Jan van der Does naar het Van der Werfpark om de sleutels van de stad daar symbolisch te overhandigen aan oud-burgemeester van Leiden Pieter van der Werf (1529-1604).

De partij koos naar eigen zeggen voor het Van der Werfpark omdat het beeld van Pieter Adriaensz van der Werf symbool staat voor ‘de volks-zeggenschap in Leiden’. In Politiek071 legde lijsttrekker Kersten eerder uit dat de partij zich in wil gaan zetten voor burgerparticipatie. Het motto van de partij is ‘Partij Sleutelstad geeft u de sleutels van de stad terug’, wat Kersten afgelopen woensdag symbolisch naspeelde.

Omdat de campagne-aftrap plaatsvond op Valentijnsdag, besloten de aanwezige kandidaat-raadsleden van de partij om na de ceremonie gezamenlijk een bloemetje te leggen bij het standbeeld van Van der Werf. Daarbij probeerde de partij vooral te laten zien hoe divers de lijst is samengesteld. De volledige kandidatenlijst is terug te vinden op de website van Partij Sleutelstad.

Advertentie

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×