Het politiek café van de wijkvereniging Merenwijk werd flink bezocht. Vooral de mogelijke bouw van een woontoren in het park hield de gemoederen bezig. (Foto's: Chris de Waard).

Nauwelijks steun voor plan honderd meter hoge woontoren bij Kopermolen

Geen enkele politiek partij in Leiden denkt dat er een woontoren van honderd meter komt in het wijkpark achter de Kopermolen. Dat bleek deze week tijdens het politiek café dat de Wijkvereniging Merenwijk organiseerde in kerkelijk centrum De Regenboog waar alle negen partijen werden bevraagd die aan de komende gemeenteraadsverkiezingen meedoen.

De ene na de andere partij sprak zich uit tegen de bouw van woontorens bij het wijkwinkelcentrum en al helemaal niet in het park. Herontwikkeling van het winkelcentrum staat centraal, waarbij sommige partijen wel iets zien in de complete sloop van de Kopermolen om er een nieuw winkelcentrum neer te zetten met auto’s onder de grond en woningen er bovenop.

Duurzaamheid was een van de thema’s tijdens het politiek café in de Merenwijk.

De VVD heeft nog de minste weerzin tegen woontorens op die plek in de Merenwijk. Ook lijsttrekker Laudy denkt weliswaar niet dat de toren in het park komt en ook niet dat ‘ie zo hoog wordt, maar is niet op voorhand tegen. Ook niet tegen bouwen in het park.

Andere onderwerpen die tijdens het debat aan de orde kwamen waren voorzieningen in de wijk en de bezuinigingen die daar bijvoorbeeld op zijn geweest in de afgelopen jaren, en duurzaamheid. Alle partijen pleiten voor een groene duurzame Merenwijk. Hoewel de wijkbewoners inhoudelijk dus best tevreden kunnen zijn met de uitkomst van de avond, zal het hun keuze op 21 maart niet veel makkelijker hebben gemaakt. Echte verschillen tussen de partijen waren ver te zoeken.

Advertentie

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×