(Archieffoto: Reanne van Kleef).

De Zijl Zwemsport wint eenvoudig van Jong Oranje

De Zijl Zwemsport won dinsdagavond eenvoudig van het KNZB talententeam. De thuisploeg won met 16-8 en klom daarmee een plaats in de stand, waarin het nu zesde is.

Ervaring opdoen is de voornaamste doelstelling van de KNZB om Jong Oranje, of JTT zoals het team officieel heet, te laten meedoen in de eredivisie. Het gaat niet om het resultaat en dat is er ook nauwelijks voor de talentvolle jeugd op het hoogste mannenniveau. Er werden tot nu toe twee wedstrijden gewonnen en dat levert de voorlaatste plaats op de ranglijst op.

De wedstrijd was eigenlijk al snel beslist. Binnen vijf minuten was het 3-0 door doelpunten van Adam Maklari, Mark Visser en Jasper Haasnoot. Even leek het daarna spannend te worden, toen KNZB JTT terugkwam tot 3-2. Een versnelling van De Ziojl Zwemsport zorgde echter voor een duidelijke ruststand van 8-3 en toen Maklari na de hervatting twee keer scoorde (10-3), kon de wedstrijd in feite in de boeken worden bijgeschreven. Door een sterk vierde kwart liep het verschil op tot acht doelpunten: 16-8.

De Zijl Zwemsport-KNZB JTT 16-8 (3-1, 5-2, 3-3 en 5-2).
Doelpunten De Zijl Zwemsport: Adam Maklari 5, Tom Nederend 3, Mark Visser 3, David Spijker, Omar Qachach, Jasper Haasnoot, Niek van Gent en Stan van Ruiten.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×