Zoektocht naar beste raadslid van Nederland

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart zijn Campagnebureau BKB uit Amsterdam, de Volkskrant en omroep WNL gezamenlijk een zoektocht gestart naar het beste gemeenteraadslid van Nederland. Via de website besteraadslid.nl kan worden gestemd. Ook kunnen nog tot en met 7 maart 11.59 uur raadsleden worden genomineerd.

Uit onze regio zijn tot nu toe twee raadsleden en één duoraadslid genomineerd. Uit Leiden is GroenLinks-raadslid Jos Olsthoorn (momenteel 64 stemmen) genomineerd. Olsthoorn werd vorige maand verkozen tot beste Leidse raadslid van 2017 en dingt nu dus mee om de landelijke eretitel.

Ook genomineerd is Marc Newsome (14 stemmen). Het duoraadslid van de PvdA Leiden staat voor de komende verkiezingen op plek 8 op de lijst van zijn partij.

Uit Zoeterwoude is Thea van der Kooi (nog geen stemmen) genomineerd. Het 70-jarige raadslid stapte eind vorig jaar uit de lokale CDA-fractie en ging verder onder de naam Senioren Belangen Zoeterwoude. Inmiddels heeft ze een partij opgericht en doet ze mee aan de komende verkiezingen.

Het raadslid dat momenteel met het meeste stemmen aan kop gaat is Diederik Boomsma van het CDA Amsterdam. Hij heeft 1632 stemmen. In de voorlopige top tien één bekende naam. Oud-PVV politicus Richard de Mos van de Groep De Mos / Ouderenpartij Den Haag. hij heeft 286 stemmen.

De verkiezing bestaat uit drie rondes. In de eerste ronde doen alle genomineerden mee. Op 10 maart maakt de jury bekend welke tien raadsleden uit de top vijftig doorgaan naar ronde twee. In de finale strijden tenslotte vier overgebleven raadsleden om de titel Beste Raadslid van Nederland. De finale wordt uitgezonden door WNL.

Leiden Politiek Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×