Herman van Veen komt volgende maand drie avonden naar Leiden. (Foto: PR).

Herman van Veen op de planken in Stadsgehoorzaal Leiden

Herman van Veen komt naar Leiden voor een serie optredens. Op dinsdag 20, woensdag 21 en donderdag 22 maart speelt Herman van Veen in de Grote Zaal van de Stadsgehoorzaal Leiden. Hij wordt met een grote verzameling van verschillende instrumenten begeleid door een aantal jonge, getalenteerde jongens en meisjes

Over de voorstelling
Schijnbaar moeiteloos zingt van Veen zijn repertoire in vijf talen. In 1966 beklom hij voor het eerst het podium en sindsdien reist hij met zijn voorstellingen de wereld rond. Geen Nederlandse artiest wordt zo gevierd in de internationale theaters als deze Utrechtse duivelskunstenaar. L’Olympia Parijs, Carré Amsterdam, Konzerthaus Wenen, Friedrichstadtpalast Berlijn, Carnegie Hall New York en de Bonkelaar Sliedrecht.

Herman van Veen (1945) speelt viool, zingt, schrijft, componeert, schildert en is de geestelijk vader van de wereldberoemde weeseend Alfred Jodocus Kwak. Van zijn hand verschenen tot op heden 183 cd’s, 26 dvd’s en een tachtigtal boeken. Van Veen mag zich – naast de vele internationale onderscheidingen die hem ten deel vielen – Professor Honoris Causa van de Martin Buber University Brussel/Kerkrade noemen en heeft een Eredoctoraat aan de Vrije Universiteit Brussel omwille van zijn humanitaire inzet, zijn consequente houding tegen elke vorm van onrecht en zijn verdediging van het vrije woord. In 2016 ontving hij de Lennaert Nijghprijs voor beste tekstschrijver.

Kaartverkoop online via www.leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl, telefonisch op 071 516 3881 en aan de kassa op Breestraat 60.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×