Het fietspad loopt nu nog dood bij de oprit naar de A44, maar wordt via een tunnel onder de snelweg doorgetrokken richting Katwijk. Kosten: 22 miljoen euro. (Foto: Chris de Waard).

Leiden krijgt fietstunnel van 22 miljoen onder knoop Leiden-West bij A44

Het fietspad dat nu nog doodloopt aan het einde van de Plesmanlaan bij de afslag naar de A44 richting Amsterdam, wordt in de toekomst doorgetrokken richting Katwijk via een 22 miljoen euro kostende tunnel onder het nieuw aan de leggen knooppunt Leiden-West. De provincie Zuid-Holland neemt het leeuwendeel van de kosten voor de regionale fietsverbinding voor haar rekening. De gemeente Leiden draagt 3,5 miljoen bij.

Chris de Waard sprak gisteravond met wethouder Strijk over de fietstunnel na afloop van diens laatste commissievergadering. Na de verkiezingen is Strijk niet meer beschikbaar als wethouder.

De raad gaat volgende maand juichend akkoord met de aanleg van de fietstunnel. Dat bleek gisteravond toen de raadscommissie Leefbaarheid & Bereikbaarheid zich over het voorstel boog. De ene na de andere partij was lovend over het voorstel dat daarom als hamerstuk naar de raadsvergadering kan.

 

Advertentie

Leiden Politiek Regio RijnlandRoute


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×