VVD-raadslid Dorien Verbree legt uit wat de rol van de raad is bij de energietransitie. (Foto: PR).

VVD Leiden organiseert politiek café over aardgasloos Leiden

Leiden moet van het gas af. Maar hoe dan? Die vraag staat centraal tijdens een politiek café dat de VVD Leiden op dinsdagavond 6 maart organiseert in Café L’Esperance in de Kaiserstraat. Experts van NUON zullen die avond uitleggen wat de Warmterotonde nu eigenlijk is en wat die voor Leiden gaat betekenen. VVD-raadslid Dorien Verbree legt de rol van de gemeenteraad bij de energietransitie uit.

De best haalbare manier om het energieverbruik, en dus de C02-emissie, snel en grootschalig te verlagen, is het inzetten van stadsverwarming. Meer dan 6000 Leidse gezinnen zijn al aangesloten op stadsverwarming voor het verwarmen van hun woning. “Als we de komende tien jaar meer huizen aansluiten op deze aantrekkelijke energiebron, zetten we als Leiden een grote stap in de goede richting. En dat tegen relatief beperkte kosten.”

In 2020 gaat de energiecentrale aan de Langegracht dicht. Daar komt nu nog alle warmte voor de Leidse stadsverwarming vandaan. Inmiddels zijn er vergevorderde plannen om restwarmte uit de Rijnmond per leiding naar de stad te brengen; de Warmterotonde.

Het politiek café op dinsdag 6 maart begint om 20.00 uur in Café L’Esperance en is toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de VVD Leiden. inloop vanaf 19.30 uur.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×