Weer olympisch goud voor ‘Held Kjeld’

Schaatser Kjeld Nuis heeft voor de tweede keer olympisch goud veroverd. In Gangneung was de Zoeterwoudenaar op de 1000 meter de snelste met een tijd van 1.07,95. In een zinderende race versloeg hij de Noor Havard Lorentzen met een verschil van maar 0,04 seconde.

In Café de Meester in Zoeterwoude werd de prestatie van dorpsgenoot Nuis groots gevierd. Burgemeester Liesbeth Bloemen was ook in het café en zag hoe Nuis de Noor versloeg. Daarna was het groot feest. Waarschijnlijk volgen later huldigingen in Zoeterwoude en Leiden.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline