(Foto: J.P. Kranenburg).

Joop Zoetemelk Classic op 17 maart door het Groene Hart

Zaterdag 17 maart organiseert de Leidse wielervereniging Swift de twaalfde editie van de Joop Zoetemelk Classic. De Hollandse voorjaarsklassieker voor toerfietsers aan het begin van de lente. Zoetemelk rijdt zelf ook mee.

Er zijn vier verschillende afstanden: 150, 100, 75 en 50 km. Bij elke route staan verzorgingsposten waar wat te eten of drinken gehaald kan worden. De tochten gaan langs schilderachtige dorpjes, vaarten, molens en meren.

Teun de Reede sprak met Anton Dalhuijsen van LRTV Swift over de Joop Zoetemelk Classic.

Joop Zoetemelk geeft zelf het startschot voor de tocht. Bij het vertrek van de 100 kilometer zal hij de openingshandeling verrichten. Daarna gaat hij samen met zijn vrienden en familie van start aan zijn tocht door het Groene Hart.

Gerry van Bakel in gesprek met Cor Vergeer, organisator van de Zoetemelk Classic.

Net als vorig jaar mogen er maximaal 5500 deelnemers komen. Inschrijven kan via de site en bedraagt 12,50 euro per persoon. Inschrijven op de dag zelf is niet mogelijk. Groepen van minimaal tien personen krijgen korting. zij betalen tien euro per persoon. De groep met de meeste inschrijvers wint het wielershirt van Joop inclusief handtekening.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×