PZ-raadslid Pieter Goossen. (Foto: foto@ritavandepoel.nl).

Progressief Zoeterwoude wil invoering burgerbegroting

Om burgers meer bij het werk van de gemeenteraad te betrekken, wil Progressief Zoeterwoude een burgerbegroting invoeren. Zo’n burgerbegroting is een proces waarbij inwoners van een gemeente samen bepalen welke onderwerpen en vraagstukken ze van belang vinden, waar ze in willen investeren en waarbij ze zelf keuzes maken. Onderwerpen en vraagstukken zijn bijvoorbeeld investeringen in duurzaamheid maar ook maatregelen die doorstroom van het verkeer verbeteren.

“De uitnodiging aan de burgers van Zoeterwoude is om niet alleen mee te denken maar ook mee te doen,” aldus Pieter Goossen, gemeenteraadslid voor PZ en nummer drie op de kandidatenlijst bij de gemeenteraadsverkiezingen.

De gemeente Zoeterwoude heeft een jaarlijks begroting van ongeveer 19 miljoen euro. Hiermee worden onder meer de zorgkosten gedekt, onderwijsinstellingen gefaciliteerd en wegen, fietspaden en speeltuinen aangelegd. PZ wil 100.000 euro van de begroting reserveren om die samen met de burgers te besteden aan een beter Zoeterwoude.

Het idee is om later in het jaar een bijeenkomst te organiseren waar bewoners en bedrijven hun belangrijkste thema’s presenteren. Op basis hiervan worden vervolgsessies georganiseerd om de ideeën vorm te geven. De gemeente geeft aan wat de kosten zijn en hoe deze kunnen worden uitgevoerd. Tenslotte worden de beste projecten door de bewoners en bedrijven zelf gekozen. Goossen: “Bewoners en ondernemers die wonen, werken en leven in Zoeterwoude zijn onze partners voor het uitvoeren van zaken die belangrijk zijn voor ons dorp.”

Pieter Goossen (Progressief Zoeterwoude) in gesprek met IJsbrand Terpstra in Politiek071

Politiek Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×