(Foto's: RC DIOK, tekst: Welmoet Lugt).

Guppendag DIOK in thema van rookvrije generatie

Rugbyclub DIOK organiseert op 10 maart weer de Leidse Guppendag. Dat is een toernooi voor rugbyverenigingen uit de regio in de leeftijdscategorie 4 tot 6 jaar. Dit jaar staat de Leidse Guppendag in het teken van de campagne ‘Op weg naar een rookvrije generatie’. Doel van de campagne is opgroeiende kinderen te beschermen tegen sigarettenrook.

RC DIOK sprak 10 januari tijdens de ledenvergadering de intentie uit om de club volgend seizoen rookvrij te maken. Eerste stap is het aanhaken bij de campagne ‘Op weg naar een rookvrije generatie’ tijdens De Leidse Guppendag. “Wij willen het goede voorbeeld geven. Alleen samen kunnen we een rookvrije generatie tot stand brengen. Daarom brengen we de boodschap van de campagne ook onder de aandacht van andere rugbyclubs”, zegt Guppenmanager Nabil Fathi.

Tag-rugby 
Op de Leidse Guppendag wordt Tag-rugby gespeeld, waarin de veiligheid van de jonge spelers wordt gewaarborgd. In plaats van het tackelen van de tegenstander, veroveren de spelers lintjes die om het middel van de tegenstander hangen. Alle kinderen die deelnemen aan het toernooi ontvangen als prijs een vaantje en een t-shirt. Kinderdagverbijf Teddy Kids en het bedrijf Kleuropkleding.nl stellen het t-shirt met het logo van de rookvrije campagne ter beschikking. Met deze ondersteuning hopen zij een positieve bijdrage te leveren aan de Leidse Guppendag die in het teken staat van veiligheid van jonge rugbyspelers.

 

Kennismaken met rugby
Voor kinderen die mogelijk geïnteresseerd zijn in het spelen van rugby is het een mooie dag om eens aan de Smaragdlaan te komen kijken hoe dat in de praktijk gaat. Potentiële spelertjes ook een keer aanhaken bij een reguliere training van de Guppen.

Steeds meer rookvrij

Steeds meer sportverenigingen in de Leidse regio werken naar een rookvrij complex toe. Zo werd voetbalvereniging RCL in Leiderdorp als een van de eerste sportverenigingen van Nederland rookvrij en ook UVS, DoCoS en hockeyclubs Roomburg en LOHC werken daaraan. In januari heeft rugbyvereniging DIOK besloten de club volgend seizoen rookvrij te maken.

 

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×