(Foto's: Emile van Aelst)

Verrassingsafscheidsfeestje voor gestopte Haarlemmerstraatwinkelier

Tijdens een door collega-winkeliers georganiseerd afscheidsfeestje in Café de Vergulde Kruik in de Haarlemmerstraat heeft Jack Dambrink zaterdagavond het Cornelis Joppenszoon beeldje van de gemeente Leiden ontvangen uit handen van locoburgemeester en wethouder Bereikbaarheid, Economie, Binnenstad en Cultuur Robert Strijk.

Dambrink runde bijna 39 jaar modewinkel Piece of Cake in de Haarlemmerstraat. Eind januari sloten de deuren voorgoed. Hij ontving hij de gemeentelijke onderscheiding vanwege zijn enorme inzet voor de winkeliersvereniging Haarlemmerstraat.

Jack Dambrink begon in 1980 als verkoper en binnen een week was hij al bedrijfsleider van Piece of Cake in de Haarlemmerstraat. Iets anders dan werken in een winkel, heeft hij nooit gedaan. Ondernemen zat hem in het bloed. Het ondernemerschap zag hij wel in de loop der jaren veranderen. De laatste jaren werkte Dambrink zeven dagen in de week. Vanwege de 52 koopzondagen werd hij gedwongen om ook op zondag open te zijn. Tijd voor hobby’s of het onderhouden van sociale contacten werd steeds schaarser. Als hij geluk had, dan was hij twee dagen per maand vrij.

De schaarse vrije tijd die Dambrink nog had, besteedde hij de laatste vijftien jaar ook nog eens aan het bestuurslidmaatschap van de winkeliersvereniging in de Haarlemmerstraat.

Advertentie

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×