Zaterdag gaan verontruste omwonenden symbolisch de eerste paal slaan van de geplande honderd meter hoge woontoren in het wijkpark achter de Kopermolen. (Foto: Actiecomité 'Hart voor de Merenwijk').

Omwonenden slaan symbolisch eerste paal woontorens Merenwijk

Komende zaterdag gaat leden van het actiecomité ‘Hart voor de Merenwijk’ om 10.00 uur de eerste contouren zichtbaar maken van de woontorens waarvoor ontwikkelaar Vorm plannen heeft bij Winkelcentrum de Kopermolen. Ze doent dat door het symbolisch slaan van de eerste paal. Daardoor willen ze duidelijk maken hoeveel groen er met de bouw verloren gaat. Op de site merenwijk.info geven bewoners van de wijk uitleg over de plannen.

Het gaat om de geplande woontorens aan het Molenaarspad, waarvan één toren in de plannen wel honderd meter hoog kan worden. “De eerste paal van dit prestigieuze project van VVD-wethouder Laudy en eigenaar Van der Vorm van een deel van het winkelcentrum,” zegt Ant Brandenburg van het actiecomité. “Als de linten hangen, zal snel duidelijk worden, dat niet alleen de beide veldjes worden opgeofferd.”

Gerry van Bakel in gesprek met Ant Brandenburg van actiecomité ‘Hart voor de Merenwijk’ over het protest tegen de woontorens in Nieuws071.

Volgens de bezorgde Merenwijkbewoners verdwijnt door de bouw van een woontoren een flink stuk van het groen dat nu nog bij het wijkpark hoort. Brandenburg: “Er zullen toevoerwegen nodig zijn, zowel voor het bouwverkeer, als voor de toekomstige bewoners. En later ook andere voorzieningen. Daardoor zal een veelvoud van de oppervlakte van de torenflats aan groen van het park verdwijnen.”

De omwonenden zijn ook bang  voor de schaduwwerking van de woontorens. “De gebouwen gaan grote schaduwen werpen. Niet alleen in het park, maar in de winter strekt de schaduw zelfs tot in de Strengen. Veel woningen, de kinderboerderij en de natuur gaan hier last van krijgen.”

 

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×