(Foto: Science Café Leiden).

Lezing over poeptransplantatie bij Science Café Leiden

Gezondheid hangt onder andere af van de bacteriën die in ruime maten aanwezig zijn in je darmen. De samenstelling van die bacteriepopulatie, de darmflora, is daarom erg belangrijk. Als de darmflora minder goed is, bestaat daar een therapie voor: poeptransplantatie. Professor Ed Kuijper van het LUMC komt deze relatief nieuwe therapie bij het Science Café Leiden toelichten.

Kuijper werkt samen met de Nationale Donor Feces bank. Dit is een organisatie met als doel donor feces in een direct toedienbare vorm beschikbaar te maken voor de behandeling van patiënten met recidiverende Clostridium difficile infectie.

De eerste behandelingen dateren van mei 2016. Van elke behandelde patiënt worden de gegevens en uitkomsten vóór en na de therapie verzameld. Op deze manier wordt gecontroleerd of er bijwerkingen optreden.

Het Science Café vindt plaats op dinsdag 13 maart om 20.00 uur bij Scheltema Leiden.

Advertentie

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×