Presentatoren Gideon Roggeveen en Han Ruijgrok ontvangen 7 maart een keur aan literaire gasten in Grand Café de Burcht. (Archieffoto: Chris de Waard).

Boekenweek centraal in speciale radio-uitzending van Cultuur071

Na het succes van vorig jaar verzorgt het radioprogramma Cultuur071 van Sleutelstad FM ook nu weer een speciale radio-uitzending op locatie die helemaal in het teken staat van de boekenweek die op zaterdag 10 maart begint. De opname van deze boekenweekspecial is op woensdagavond 7 maart in Grand Café de Burcht en duurt van 19.00 uur tot 21.00 uur. Publiek is van harte welkom om de opnames bij te wonen.

Te gast bij presentatoren Gideon Roggeveen en Han Ruijgrok zijn in deze bijzondere uitzending onder andere VSB-Poëzieprijswinnaar Joost Baars, auteur Lidewijde Paris van het alom bejubelde boek ‘Hoe lees ik?’. Een nieuwe variant komt er aan ‘Hoe lees ik korte verhalen?’

Ook schuift journalist Marcel ten Hooven aan. Hij schreef ‘De ontmanteling van de democratie’. Of,  anders gezegd, hoe de kunst van het samenleven verstoord raakt en wat je er aan kunt doen. Een primeur, want dit boek verschijnt pas binnenkort.

Andere gasten zijn Kila van der Starre en Arjen Honkoop. Kila verzamelt straatpoëzie, poëzie die je aantreft in de openbare ruimte. Zij zal daarover vertellen. Arjen is aanwezig namens het Boudewijn Büch Gezelschap.

Verder is er live muziek van het duo Roma en Renée Stevense en een deskundig panel bestaande uit vertegenwoordigers van de boekhandels De Kler, Kooyker en Van Stockum. Zij maakten dit programma mogelijk. Samen met Grand Café de Burcht.

Advertentie

Cultuur Leiden boekenweekspecial


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×