Gouden Spike wedstrijd lonkt alweer in de verte

Terwijl het vriest dat het kraakt lijkt het outdoor atletiekseizoen nog ver weg, maar in Leiden wordt al hard gewerkt aan de organisatie van de Gouden Spike. De tweede zaterdag in juni is traditioneel de dag van Gouden Spike. Dit jaar organiseert de Leidse atletiekvereniging op 9 juni de 47ste editie van de Gouden Spike wedstrijd. Er staan maar liefst 20 atletiekonderdelen op het programma, zoals sprinten, werpen en het altijd spectaculaire polstokhoogspringen en dit jaar wordt ook het Nederlands kampioenschap tien kilometer beslist tijdens de Gouden Spike. Norbert Groenewegen is de kopman van de organisatie van dit op-een-na grootste atletiek evenement van Nederland en hij blikt in Sport071 vooruit op deze mooie atletiekdag.

Aan het eind van de dag kiest een driekoppige jury uit alle atletiekprestaties de meest aansprekende prestatie en die atleet wint dan de Gouden Spike. Twee jaar geleden viel de Leidse atlete Tessa van Schagen die eer te beurt in eigen huis vanwege een nieuw persoonlijk record op de 200 meter die haar ook deelname aan het Europees Kampioenschap opleverde.

Gerry van Bakel in gesprek met Norbert Groenewegen.

Voor meer informatie over de jury en het wedstrijdprogramma volg de website van de Gouden Spike.

Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×