Ook lijsttrekker Mathieu Paardekooper van de VVD Zoeterwoude speelt de duurzaamheidskaart in deze verkiezingscampagne waarin partijen strijden om de stem van de groene kiezer. (Archieffoto: Chris de Waard).

VVD Zoeterwoude wil afval afrekenen per kilo

Inwoners van Zoeterwoude moeten hun afval niet per inworp, maar per kilo afrekenen. Daarvoor pleit de VVD Zoeterwoude. “Duurzaamheid moet niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor de portemonnee,” stelt lijsttrekker Mathieu Paardekooper. “Door te betalen per kilo wordt je als inwoner direct beloont voor het scheiden van je afval.”

Daarnaast hopen de liberalen Zoeterwoude in een sneller tempo dan nu te kunnen verduurzamen door in te zetten op een collectief aanbod van verduurzaming. Paardekooper: “Daarbij moeten ook bedrijven en verenigingen actief worden betrokken. In 2017 hebben we door een motie het subsidieprogramma weten uit te breiden zodat ook inwoners die al een beroep op subsidie hadden gedaan nog een keer subsidie aan kunnen vragen. Daarbij is ook het totaalbedrag verhoogd en kunnen inwoners nog meer maatregelen nemen.”

De VVD denkt bij de duurzaamheidsmaatregelen onder andere aan het aanbrengen van isolatie bij woningen en bedrijven en het plaatsen van zonnepanelen. “Zo kun je direct je energierekening verlagen en wordt Zoeterwoude weer een stukje duurzamer.”

Politiek Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×