Science071: Nieuw boek 'Darwins Cijferslot' niet ontcijferd?

In de uitzending van Science 071 hadden we deze week fysicus Frans Saris over zijn nieuwe boek Darwins Cijferslot, en professor Dirk van Delft over het Electrologica X8-symposium. Redacteur Joey Citroen vertelde het laatste wetenschapsnieuws en redacteur Bryan van den Berg beantwoordde de wetenschapsvraag van de week; Waarom worden je haren zo snel statisch in de kou?

Fysicus Frans Saris over zijn nieuwe boek.

Professor Dirk van Delft, directeur van het Rijksmuseum Boerhaave, vertelde over het Symposium van zaterdag 24 maart over de Electrologica X8. Met dit symposium wordt de komst van deze supercomputer naar het museum gevierd. De supercomputer uit de jaren 60 is volledig in Nederland ontwikkeld en geniet een enorme status.

In het wetenschapsnieuws vertelde redacteur Joey Citroen over een leeuwin met manen en gebarentaal van bonobo’s en chimpansees. Tot slot behandelde hij  de vondst van 2500 jaar oude begraafplaatsen in Egypte en vertelde hij hoe je rokers kan herkennen aan tandsteen.

Redacteur Bryan van den Berg behandelde de wetenschapsvraag van de week: Waarom worden je haren zo snel statisch in de kou?

 

Leiden Science


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×