(Afbeelding: RAP Leiden).

Stadscafé in Scheltema over (geen) koeien in de polder

Op donderdagavond 22 maart organiseert RAP Leiden tijdens Wereld Waterdag het eerste Stadscafé van 2018. Het thema is die avond: Verdwijnt de koe uit de Polder? Tijdens dit Stadscafé gaat het RAP in gesprek met experts en het publiek over de toekomst van de veenweidegebieden.

Leiden heeft met ruim 28 kilometer aan grachten dagelijks te maken met watermanagement. Nu 2018 is uitgeroepen tot ‘Het Jaar van het Water’ wil RAP Leiden eens goed in gesprek gaan over dit typisch Nederlandse thema. De Stadscafés in 2018 staan daarom allemaal in het teken van ‘Het Jaar van het Water’.

Op donderdagavond 22 maart wordt er gesproken met Jeroen Haan, dagelijks bestuurder bij het Hoogheemraadschap van Rijnland, adviseur inrichting van het landelijk gebied Erik Jansen en landschapsarchitect en partner bij bureau Bosch Slabbers Stijn Koole.

“Met Jeroen Haan duiken we in de geschiedenis van het veen en we buigen ons met Erik Jansen over het vraagstuk hoe gaat het met de veenweidegebieden, waarbij we in gesprek gaan over de innovatie en problematiek van veenweiden vanuit het perspectief van gebiedsprocessen,” meldt RAP Leiden over het eerste stadscafé over water. “Stijn Koole is de hekkensluiter van de avond en blikt vooruit op de toekomst van het veenweidegebied met de kennis die voortkomt uit het onderzoek ‘Toekomst Veenweide’. Dit project, dat een methode weergeeft voor de omgang met klimaatadaptatie en maaivelddaling in veenweidegebieden, kan gebruikt worden als voorbeeld in alle veenweidegebieden in West- en Noord-Nederland.”

Aan het eind van de avond wordt ook het publiek bij het gesprek betrokken. De avond wordt begeleid door Pieter van der Straaten, programmamaker innovatie en adviseur strategische vraagstukken bij de Gemeente Leiden.

Aanvang is om 19.30 uur. Zie ook het Facebook evenement.

Leiden Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×