SP-lijsttrekker Antoine Theeuwen tijdens de aftrap van de campagne vorige maand. (foto: Chris de Waard).

SP-lijsttrekker Antoine Theeuwen droomt van wethouderschap

Lijsttrekker van de SP in Leiden Antoine Theeuwen ziet een baan als wethouder in Leiden wel zitten. Dat zei hij afgelopen maandagavond in Politiek071. Hij is één van de kandidaten voor een post als wethouder, mocht de SP weer vier jaar deelnemen aan de coalitie in Leiden. De afgelopen vier jaar was Roos van Gelderen wethouder namens de SP, maar zij stopt er na de verkiezingen mee.

Op de wethouderslijst van de SP staan meerdere namen. “Het hangt er vanaf welke portefeuilles er verdeeld gaan worden, mochten wij bij de onderhalingen aanschuiven”, legde Theeuwen uit. Hij vindt het belangrijk dat de kandidaat goed past bij de taken die hij of zij krijgt. “Zelf kan ik goed aansturen en samenwerken. Uitvoerende taken zoals het Stedelijk Beheer lijken mij daarom erg leuk. Maar dat is dromen, hoor”, voegde hij er snel aan toe.

Lijsttrekker van de SP Antoine Theeuwen in gesprek met IJsbrand Terpstra in Politiek071

Campagne
In Politiek071 ging het verder vooral veel over de komende gemeenteraadsverkiezingen. Een lastig dossier voor de SP daarbij is de woningbouw in Leiden. De partij wil graag meer sociale huurwoningen, maar is tegen grootschalige bouwprojecten zoals in de Stevenshof en bij de Kopermolen. “We willen verdichten waar dat kan, dus bijbouwen tussen bestaande bebouwing. Maar dan moet de leefbaarheid dat wel toelaten.” Maar Theeuwen gaf toe dat een lastige kwestie is, omdat de ruimte beperkt is.

Op 2 februari trapte Theeuwen de campagne van de SP op ludieke wijze af. Naast dat hij in een karatepak ‘korte metten maakte met de Leidse problemen’, blikte hij ook terug op de afgelopen jaren en vertelde voor eigen publiek over de ontwikkelingen van de partij. “Dus ik wil iedereen oproepen om mee te doen en van de aankomende verkiezingen een succes te maken”, besloot hij zijn speech toen.

Advertentie

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×