Wethouder roos van Gelderen opende in januari 2016 de opvang in de Mors. (Foto: Ton Laven).

Uitgeprocedeerde vluchtelingen vertellen verhaal in STUV-magazine

De Stichting Uitgeprocedeerde Vluchtelingen Leiden (STUV) bestaat twintig jaar. Dat jubileum wordt niet gevierd. “Want er valt niets te vieren,” aldus manager Saskia Craenen. “Wel staan we erbij stil. Omdat er na meer dan twintig jaar nog steeds geen echte oplossing is voor de problematiek van deze uitgeprocedeerde vluchtelingen.”

STUV vangt in Leiden vluchtelingen op het de bed-bad-broodvoorziening aan het Maansteenpad in de Hoge Mors. Ter ere van het jubileum is een magazine samengesteld. Daarin vertellen zeven cliĆ«nten van STUV hun verhaal. Craenen: “Zo geven we deze mensen een gezicht.”

Het eerste exemplaar wordt woensdag overhandigd aan wethouder Roos van Gelderen van Jeugd, Zorg en Welzijn.

Advertentie

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×