(Foto: PR).

Unieke expositie over Moeder Teresa in Leidse Herensingelkerk

Van 3 maart tot en met 18 maart is in Leiden een unieke expositie te zien over het leven en werk van Moeder Teresa. Velen kennen haar naam, maar hoeveel mensen kennen haar echte levens- en geloofsweg? Het antwoord op die vraag wordt gegeven met behulp van meer dan tachtig panelen met foto’s en teksten. Het gaat om deels nooit eerder vertoonde foto’s en beelden van Moeder Teresa.

Daarnaast tonen zij ook het inmiddels wereldwijde werk van de Zusters van Naastenliefde, de kloosterorde die de levenswijze van Moeder Teresa navolgt. Dit alles voorzien van een duidelijke uitleg. De expositie is te zien in de Leidse Sint Josephkerk aan de Herensingel 3 in Leiden en is iedere zaterdag en zondag toegankelijk van 13.00 uur tot 15.00 uur. De toegang is gratis.

Opening en lezing
De tentoonstelling wordt officieel geopend op zaterdag 3 maart om 13.00 uur. Hier zullen een aantal Zusters van Naastenliefde bij aanwezig zijn. Op woensdag 7 maart zal de pastoor van de Sint Josephkerk J.H. Smith een lezing met presentatie verzorgen over Moeder Teresa. De lezing vindt plaats in de Ridderzaal (één van de parochiezalen van de Sint Josephkerk). De ingang van deze zaal bevindt zich aan de zijkant van de kerk in de Alexanderstraat 1A. De lezing begint om 20.00 uur en eindigt om 21.30 uur. De toegang is gratis.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×