(Archieffoto: Wikipedia).

'Held Kjeld' grijpt net naast titel WK sprint

Na zijn Olympische titels op de 1000 en 1500 meter is het schaatser Kjeld Nuis niet gelukt om de titel op het WK Sprint in China te pakken. Hoewel Nuis ook tijdens dit toernooi twee keer de 1000 meter won, liet hij teveel tijd liggen op de 500 meter. De Olympisch kampioen op die afstand, de Noor Håvard Lorentzen, werd eerste. Nuis pakte het zilver. Heersend wereldkampioen Kai Verbij uit Hoogmade eindigde op de derde plaats.

Na afloop van de laatste rit baalde Nuis zichtbaar, omdat hij ondanks een grote afstand na de eerste dag van het toernooi (bijna één seconde), toch nog erg dicht bij de overwinning kwam. De schaatser die in Leiden is geboren en begon met schaatsen en in Zoeterwoude opgroeide, kijkt er nu vooral naar uit om na de Spelen eindelijk terug naar zijn huis en gezin in Emmen te kunnen.  Na de Olympische spelen in Zuid-Korea keerde hij niet met Team NL terug naar Nederland, maar vloog direct door naar het Chinese Changchun om hopelijk nog een titel aan zijn erelijst toe te kunnen voegen.

Terugblik: het was groot feest in Zoeterwoude toen Kjeld Nuis zijn eerste Olympische titel pakte. (Video: IJsbrand Terpstra en Reanne van Kleef).

Leiden Sport Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×