(Archieffoto: Reanne van Kleef).

ZVL Tetteroo herovert koppositie in eredivisie waterpolo

Waarschijnlijk met nog meer genoegen dan de eigen overwinning op ZPB (12-6) zullen de waterpolosters van ZVL Tetteroo de uitslag hebben vernomen van het duel tussen Polar Bears en UZSC. De ijsberen uit Ede zijn dit seizoen de grote concurrent en stonden ten opzichte van ZVL Tetteroo op basis van doelsaldo eerste. Maar UZSC won in Ede met 7-9 en dat leidde tot voorlopig de eerste plaats op de ranglijst voor de Leidse ploeg. Nu is het zaak de voorsprong van drie punten mee te nemen naar het einde van het reguliere seizoen.

Winnen van de nog puntloze hekkensluiter uit Barendrecht was natuurlijk iets dat gewoon moest. Het gebeurde ook en zonder al te veel moeite. Er leek in de eerste periode zelfs een monsterscore in de maak,  want Iefke van Belkum (2), Marianne de Groot (2), Biurakn Hakhverdian en Marloes Cabout zorgden voor een 6-0 start, waarna het eerste kwart werd afgesloten op 6-1.

Daarna echter ging de storm wat liggen en werd het een redelijk ‘normale’ wedstrijd. Uiteraard kwam ZVL Tetteroo niet meer in de problemen. Bij de rust stond er nog steeds een verschil van vijf doelpunten op het scorebord (8-3) en de thuisploeg kon het zich zelfs veroorloven het derde kwart aan de tegenstander te laten (1-2). In het slotdeel werd de korte terugval goedgemaakt en eindigde het duel in 12-6.

ZVL Tetteroo – ZPB Barendrecht 12-6 (6-1, 2-2, 1-2 en 3-1).
Doelpunten ZVL Tetteroo: Marianne de Groot 3, Iefke van Belkum 2, Biurakn Hakhverdian 2, Rozanne Voorvelt 2, Marloes Cabout, Isis Keijzer en Malissa van Rijn.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×