Clubgebouw De Burcht van LV Roodenburg in Sportpark Noord. (Foto: LV Roodenbrug).

Nieuw bestuur Roodenburg gaat voor vitale toekomst

De leden van de Leidse voetbalvereniging Roodenburg kiezen vanavond een nieuw bestuur. In december vorig jaar gaf het huidige bestuur onder voorzitterschap van Raymond Keur aan er mee te willen stoppen. Ook werd er een oproep gedaan aan de leden om nieuwe bestuursleden te zoeken. Als dat niet zou lukken, wilde het bestuur de club aan het einde van het lopende seizoen opheffen.

Zo ver komt het dus niet. De nieuwe bestuursleden zijn gevonden en hebben al een eerste kennismakingsgesprek met sportwethouder Dirkse achter de rug. Voorzitter Leon Kloos van de jeugdafdeling is de beoogde nieuwe voorzitter van de club uit Leiden-Noord, zo melden bronnen vanuit de vereniging aan Sleutelstad. Trainer Nouri Essaoui van de zondagtak volgt Kloos op als jeugdvoorzitter.

Tijdens een buitengewone ledenvergadering kiezen de leden van Roodenburg vanavond hun nieuwe bestuur. Dat gaat voor een gezonde vitale toekomst voor LV Roodenburg. Of dat ook lukt is onzeker. De club heeft schulden bij de gemeente, te weinig leden en onvoldoende jeugd om door de gemeente als ‘vitale vereniging’ te worden gezien. Clubs die op 1 juli 2018 niet vitaal zijn verliezen bij de herindeling van de sportcomplexen die de komende jaren gestalte moet krijgen het recht op eigen voorzieningen als velden, kantine en verenigingsruimtes.

Het nieuwe bestuur gaat onderzoeken of er een constructie kan komen waarbij er een voetbalbestuur komt en een een aparte stichting die zich met sociale activiteiten en het beheer van Sportpark Noord gaat bezig houden.

 

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×